23. Aprila 2019.

Dvojica napadača na vaterpoliste "Crvene zvezde" u jednomjesečnom pritvoru

-jFk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTURBN01EQV8vOGRiMzRmYjFkNjIwNTE2MjJhNDgyODVhMzJlZjllODYuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Dvojici 25. godišnjaka koje je splitska policija uhapsila i osumnjičila da su u subotu popodne na Rivi prvo verbalno, a onda i fizički napali trojicu vaterpolista “Crvene zvezde”, te jednog od njih lakše povrijedili, u ponedeljak naveče određen je jednomjesečni zatvor, dok je treći uhapšeni 23. godišnjak pušten da se brani sa slobode.

U zatvoru su završili nakon što ih je policija osumnjičila za krivično djelo teške tjelesne povrede u pokušaju i krivično djelo razbojništva, tokom koga su oduzeli klupski dres srpskim vaterpolistima.

Trojac je u subotu oko 13,30 sati došao do ugostiteljskog objekta na Rivi, gdje su fizički napali trojicu igrača vaterpolo kluba “Crvena zvezda”, koji su kao gosti sjedili na vanjskom dijelu objekta, javlja Hina.

Sportiste su napali, jer su kod jednog od njih uočili klupska obilježja na odjeći pa su, u namjeri da oduzmu klupska obilježja, strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po tijelu, te od 29. godišnjaka zahtijevali da im preda klupski dres. Uz to su ga nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je 29. godišnjak u bijegu skočio u more i dalje su mu prijetili nožem tražeći da im preda odjeću s klupskim obilježjima, što je vaterpolista na kraju i učinio.

Policija je pretragom kod 25. godišnjaka pronašla oduzetu majicu s klupskim obilježjima.

Kriminalističko istraživanje traje dok se ne pronađu još dvojica osumnjičenika za kojima policija traga od subote.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano