27. Maja 2019.

Džaferović primio ambasadoricu SAD Maureen Cormack

Džaferović - Cormack 2

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio ambasadoricu SAD Maureen Cormack

 Tokom razgovora, potvrđeni su izuzetni prijateljski odnosi dviju zemalja, koji se kontinuirano unaprjeđuju u svim oblastima, u korist svih naroda i građana BiH.

Razgovarano je o nastavku NATO-puta Bosne i Hercegovine, uz poseban naglasak na nedvosmislenu podršku koju SAD, kao strateški saveznik, pružaju našoj zemlji.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je u tom svjetlu pozdravio nedavnu posjetu zamjenika državnog sekretara SAD Johna Sullivana našoj zemlji, te pismo državnog sekretara SAD Michaela Pompea Predsjedništvu BiH, u kome je upućen poziv za prihvatanje Godišnjeg nacionalnog programa za BiH i izražena namjera da se odnosi dviju zemalja podignu na veći stepen saradnje.

Istaknuto je da je opredjeljenje Bosne i Hercegovine za integraciju u NATO-savez potvrđen konsenzusom kroz usvajanje Zakona o odbrani BiH, odluke Predsjedništva BiH i Strategiju vanjske politike, te da ga je potrebno operacionalizovati kroz usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa.

Džaferović je zahvalio ambasadorici Cormack za nesebičan angažman tokom mandata u BiH, kao i na ukupnoj podršci koju SAD pružaju našoj zemlji, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano