19. Juna 2019.

Edin Branković na Samitu mladih MOK-a u Tokiju

Edin Branković, reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju na kratke staze učestvovao je na svjetskom Samitu mladih MOK-a od 30.11. do 02.12.2018. u Tokiju (Japan).

Edin je dobio poziv od MOK kao mladi ambasador, Young Change-Maker (YCM), nakon uspješnog osnivanja i pokretanja Akademije Izvrsnosti (Excellence Academy Bosnia and Herzegovina).

Samitu je prisutvovalo 38 mladih iz cijelog svijeta koji su uz podršku MOK pokrenuli projekte iz oblasti društvenog poduzetništva. Samit je bio veoma važan za MOK i organizatore OI Tokyo 2020. Na Samitu su prisustvovali visoki dužnosnici MOK predvođeni predsjednikom MOK-a Thomas Bachom, vodeći menadžment Panasonica predvođen predsjednikom Gosp. Kazuhiro Tsugom i organizacioni tim Tokyo 2020,  dobitnik Nobelove nagrade i osnivač Yunus fondacije Muhammad Yunus, predstavnici akademije i brojni poduzetnici. Na intenzivnom rasporedu bila su predavanja mladih ambasadora, predsjednika MOK, Prof.Dr. Yunusa,  okrugli stolovi vezani za budućnost olimpijskog pokreta, omladinskih OI, potreba Tokyo 2020, Agendu 2030 za održivi razvoj (SDG), upoznavanja sa japanskom i svjetskim kulturama, aktualne obrazovne radionice iz oblasti biznisa i društvenog preduzetništva.

Prvog dana Samita, Edin je održao  prezentaciju o principima i modelu rada Akademije Izvrsnosti čiji je cilj motivisati i osnažiti mlade da prepoznaju svoje vrijednosti i talente kroz radionice iz oblasti sporta, obrazovanja i kulture.

“Edinovo aktivno učešće na Samitu u Tokiju, kao i Buenos Airesu u oktobru ove godine, velika su priznanja za Bosnu i Hercegovinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine”, ističe Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano