19. Juna 2019.

Edin Branković počeo pripreme za svjetske kupove

edin

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju, Edin Branković, zbog nedostatka uslova za pripreme u Bosni i Hercegovini, uz punu podršku Saveza klizačkih sportova BiH i OK BiH, otputovao je po drugi put u Hasselt (Belgija), gdje će trenirati sa trenerom Pieter Guselom i reprezentacijom Belgije do odlaska i nastupa na svjetskim kupovima.

Edin će nastupiti na četiri svjetska kupa i to: od 28. septembra do 1.oktobra u Budimpešti (Mađarska); od 5. do 8. oktobra  u Dordrechtu (Holandija); od 9. do 12. novembra Shanghai  (Kina) i od 16. do 19. novembra ove godine u Seoulu (Južna Koreja). Ovi svjetski kupovi su za Edina ujedno i kvalifikacioni za odlazak u Pyeong Chang (Juzna Koreja) na ZOI 2018.

U ovom mjesecu, tokom kratkog boravka u BiH, a u pauzi izmedu dvije klizačke sezone, Edin je imao niz aktivnosti u ulozi mladog ambasadora MOK i osnivača Akademije izvrsnosti kojoj je cilj motivacija i prepoznavanje talenata kod mladih. U sklopu toga, Edin je predstavio naučni rad, u koautorstvu sa prof, dr. Murizom Hadžikadunićem, “Efekti eksperimentalnog programa u nastavi na shvatanje kompetencije”, u Budvi na međunarodnoj konferenciji “Sport Performance”. Takođe, naš reprezentativac je, zajedno sa bokserom Damirom Beljom, održao predavanje na temu “Motivacija i Zdravlje” na Sveučilistu u Mostaru na poziv i u organizaciji udruge studenata HSSA Fakulteta zdrastvenih studija u sklopu projekta “Dani zdravlja”.

“Nadamo se da će Edin do kraja uspješno odraditi zacrtani plan priprema u Hasseltu i biti spreman da u konkurenciji najboljih brzoklizača svijeta izbori plasman koji ce mu omogućiti nastup na ZOI 2018”, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH.

E. R.

(Novasloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano