17. Juna 2019.

Edukacija o proizvodnji jagodičastog voća

bobicasto-voce

Projekat razvoja tržišne poljoprivrede (Farma dva), koji realizuju USAID i Švedska, poziva sve zainteresovane da učestvuju u edukaciji o održivosti proizvodnje jagodičastog voća koja će krajem februara biti održana na Palama, u Rogatici, Bratuncu, Jablanici i Tuzli.

Ovom edukacijom će se obezbijediti buduće uvezivanje proizvođača u sektoru jagodičastog voća, ali i omogućiti efikasnija proizvodnja i razmjena dobrih praksi za bolje rezultate u ovoj godini, saopšteno je iz Farma dva projketa.

“Obuke su prilika da se svi učesnici uključeni u proizvodnju, otkup, i plasman prvenstveno maline, ali i ostalog jagodičastog voća, upoznaju o aktuelnostima i trendovima u savremenoj proizvodnji”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da rezultati ostvareni u proizvodnji i plasmanu jagodičastog voća proteklih godina, prvenstveno kada je riječ o proizvodnji i plasmanu maline, dovoljno govore o važnosti i uspješnosti ovih kultura.

Prva edukacija biće održana u sali opštine Rogatica u ponedjeljak, 18. februara u 11 sati, dan kasnije u sali opštine Pale u 10 sati, a u srijedu, 20. februara, u sali opštine Jablanica.

U četvrtak, 21. februara, edukacija će biti održana u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla u 11 sati, a u petak, 22. februara, u 10,30 sati u prostorijama Doma kulture u Bratuncu.

Obuka se organizuje u saradnji sa Upravom BiH za zaštitu zdravlja bilja, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Regionalnom savjetodavnom službom Bratunac, Savezom poljoprivrednih udruženja Jablanica, te Kantonalnom privrednom komorom Tuzla.

(Srna)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano