21. Februara 2019.

Emil Tedeschi na Sveučilištu u Mostaru održao predavanje o temi „Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu“

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, posjetio je danas Sveučilište u Mostaru, gdje se u Rektoratu susreo s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem.

U sklopu posjete Sveučilištu, održao je predavanje studentima u amfiteatru Ekonomskog fakulteta o temi „Atlantic Grupa – jedra prema uspjehu“. Govorio je o percepciji i praksi upravljanja uspješnim sistemom u slučaju razvoja Atlantic Grupe, jednog od najuspješnijih i najdinamičnijih poslovnih sistema u regiji jugoistočne Europe. Potom, o rastu i razvoju kompanije, koja je strateški, finansijski i kadrovski zasigurno primjer uspješnog poslovnog projekta, za koji su dodijeljene brojne svjetske nagrade i priznanja.

Ovom prilikom, Emil Tedeschi kazao je kako se rado odazvao pozivu sa Sveučilišta i da rado dolazi u Mostar i u BiH. Svoja iskustva rado je podijelio sa studentima, profesorima, gospodarstvenicima i svim zainteresiranim posjetiteljima predavanja.

„Pokušavam poslati poruku i o dostignućima, ali i o promašajima. Vrlo otvoreno govorim o zabludama u poslovnom okruženju, ali i o vlastitim zabludama, neadekvatnim rješenjima o kojima mogu svjedočiti nakon više od 30 godina poslovnog iskustva. Bez ikakve skromnosti, volim istaći Atlantic grupu kao pozitivan primjer dostignuća i visoko transparentne i uspješne kompanije, koja kvartalno postiže zavidne rezultate. Rezultati su zasluga svih zaposlenika na čelu s Upravom tvrtke“, ističe Tedeschi.

Emil Tedeschi je osnovao kompaniju Atlantic Group i izgradio je od lokalnog distributera do međunarodne korporacije, koja zapošljava skoro 6.000 ljudi.

U ispunjenom amfiteatru Ekonomskog fakulteta, dobrodošlicu mu je poželjela dekanica Fakulteta prof. dr. Mila Gadžić. Tedeschi je podijelio iskustva iz vlastite karijere, te lično viđenje kompanijinih akvizicija i integracija, važnosti brenda, uloge grešaka u ličnom i razvoju kompanije, zatim o vlastitom poimanju kreativnosti, iz kojih izvora je crpi, o individualizmu i presudnoj važnosti timskog rada.

Iz Uprave Sveučilišta u Mostaru ističu kako je predavanje ovog vrhunskog i dokazanog stručnjaka iz poslovnog okruženja jedno od brojnih planiranih predavanja koje će se održati studentima s ciljem sticanja kvalitetnijeg doticaja i percepcije s realnim poslovnim okruženjem.

„Jedan od osnovnih ciljeva Sveučilišta u Mostaru je kvalitetnije povezivanje s privrednim sektorom. Uvidjeli smo da studenti na Sveučilištu trebaju određene kompetencije koje će se prepoznati na tržištu rada, i odlučili smo da je općenito najbolje pozvati vrhunske stručnjake iz privrede, koji će svoja iskustva podijeliti sa svima nama i dati nam neke smjernice, te uticati na naše studente motivacijski, te ih vlastitim primjerom podstaćina usvajanje novih znanja za domaće i evropsko tržište“, naglašava prorektorica prof. dr. Sanja Bijakšić.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano