24. Aprila 2019.

eMTeeM u Banja Luci

ide

U Banja Luci je juče održan drugi dio konferencije “Kultura i društveno preduzetništvo”. Domaćin je bilo Pozorište mladih Dis i Specijalna biblioteka za slijepe i slabovidne osobe RS.

U nadahnutoj raspravi, učesnici konferencije upoznati su sa budućom zakonskom regulativom u ovoj oblasti, sa mogućnostima osnivanja društvenih preduzećaa sada, ali i svim dilemama koje nosi ova djelatnost u razvoju kod nas. Naročto su bila zanimljiva saznanja o potencijalima i ostvarenim rezultatima u brojnim državama Evrope, ali i iskustva realizovana kod nas u ovoj vrlo perspektivnoj oblasti.

Za učesnike konferencije izvedena je predstava Mostarskog teatra mladih “Presuda, Tiha likvidacija”. Bilo je to 32. izvođenje ovog autorskog projekta Seada Đulica. Topao prijem i poziv za novo izvođenje.

A vec danas, delegacija Centra za dramski odgoj putuje u Beograd, gdje će učestvovati na dvodnevnoj radionici “Komunikacija: Pokrenimo inovacije zajedno”, koja se održava u okviru NVO akademije, što je organizuje ERSTE fondacija.

A. M.

(Nobasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano