27. Maja 2019.

Facebook doživio najveći pad u istoriji

facebook

Facebook je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u istoriji. No još uvijek ima problema, javlja CNN.

Radi se o vjerovatno najvećem padu Facebooka u povijesti.

Facebook je putem Twittera morao objašnjavati šta se dogodilo. Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu.

Takođe, velikih problema još uvijek imaju Instagram, WhatsApp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka.

Prvi problemi počeli su juče oko 17 sati po našem vremenu, prenosi Index.hr.

Iako se Facebook glasio, mnogi su prijavili probleme s objavama.

Problemi su se javili i na Instagramu. Korisnici nisu mogli refreshati naslovnicu ni objavljivati slike. A jutros su s Instagrama javili kako su problemi uklonjeni.

Takođe, naslovnica Facebookovog messengera nije se željela učitati, a mnogi su prijavili probleme i s WhatsAppom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje.

Problem je globalan. DownDetector mape pokazuju da ljudi širom cijelog svijeta imaju velikih problema.

Posljednji put je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, 2008. godine. No tada je imao oko 150 milijuna korisnika, za razliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

 

Facebook, koji se uveliko finansira od oglasa, rekao je za Bloomberg da istražuje do koje su mjere problemi pogodili oglašivače, uz mogućnost da im se eventualno i vrati novac.

Međutim, to nije bio jedini problem s kojim se Facebook suočio – New York Times je naveče objavio da su protiv Facebooka njujorški tužioci pokrenuli istragu zbog ličnih podataka koje je ta društvena mreža navodno dijelila s drugim tehnološkim grupama.

(Fena)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano