24. Februara 2019.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Marbo Product uručili prvu donaciju lopti

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Kompanija PepsiCo potpisali su danas u Mostaru Protokol o saradnji o doniranju lopti za ekipne sportove (fudbal, rukomet, košarka i odbojka) osnovnim školama i vaspitno-obrazovnim ustanovama za djecu sa posebnim potrebama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cilj donacije je popularizacija sporta, te podsticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija prekomjerne težine među djecom školskog uzrasta.

„Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke uključeno je u razne programe i projekte s ciljem unapređenja zdravih stilova života i uopšte zdravlja djece i mladih predškolskog i školskog uzrasta, poput izuzetno uspješnog programa ‘Zdravo jedi, zdravo rasti’ i drugih, koji su usmjereni razvijanju pozitivnih stavova naših najmlađih prema zdravim stilovima života, te odgovornosti za svoje zdravlje“, podsjetila je ministrica Dilberović, istakavši da je upravo škola ključno mjesto u kome djeca i mladi stiču kompetencije za cjeloživotno održavanje i unapređivanje zdravlja, kao i neophodne informacije o njemu.

„Stoga podržavamo i ovaj projekat, u okviru koga će biti donirane lopte za preko 350 škola i obrazovnih ustanova u Federaciji BiH. Posebno sam radosna što je prva donacija uručena štićenicima Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama ‘Los Rosales’ u Mostaru, kako bi i oni što više vremena provodili u aktivnostima na otvorenom ili baveći se sportom“, kazala je Dilberović.

„Naš brend Chipsy, kroz svoju novu kampanju ‘Pokaži fudbalsku strast’, uoči Svjetskog prvenstva u fudbalu, želi da promoviše zdrav navijački duh i podstakne, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti. Naravno, sve to treba da rezultira time da se što više mladih motiviše za bavljenje sportom, a krajnji cilj je zdrav rast i razvoj djece i omladine. Želim našim đacima da postanu najbolji ambasadori sporta, fer pleja i timskog duha, u čemu će im sigurno pomoći i naše lopte i nadam se da će ih što više koristiti“, istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu  PepsiCo Zapadni Balkan.

Pored osnovnih škola na teritoriji Bosne i Hercegovine, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori i Srbiji, pri čemu će više od 15.000 lopti stići do učenika osnovnih škola u regiji, koji će tako dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano