24. Aprila 2018.

Fudbalski spektakl u Mostaru za izgradnju doma za siromašne studente

Studentski dom, pučka kuhinja i centar za dijalog Dompes  u izgradnji organizovao je humanitarnu utakmicu na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru, koja je završena rezultatom 5:5.

Utakmicu su predvodili Vatreni iz ‘98 i izabrane ekipe Dompesa, a među zvijezdama su se našli, između ostalih, fudbaleri, Mario Stanić, Goran Vlaović, Krunoslav Jurčić, Ante Rukavina, olimpijski bokserski prvak Damir Škaro….

Za Dompes su igrali poznati bokser Damir Beljo, fudbaleri Blaž Slišković, Ivica Šurjak, i drugi uglednici iz svijeta obrazovanja i sporta, poput političara Dragana Čovića i Nevenka Hercega, dekana Zorana Tomića, fra Marija Knezovića, Nermina Šabića i brojnih drugih. Podršku s tribina im je pružao Vladika Grigorije, koji zbog povrede nije mogao nastupiti za Dompes.

“Vrijedno je dati svoj doprinos ovakvim akcijama, te tako doprinijeti da ih bude još više. Ovim načinom rješavamo situacije koje možda nismo u stanju riješiti na drugi način”, izjavio je Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH.

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) počela je svoju izgradnju 2015. godine, a sastojaće se od Studentskog doma sv. Marije Terezije, Pučke kuhinje fra Didaka Buntića i Centra za dijalog sv. Franje.

Prilozi od prodaje ulaznica i sponzora ovog projekta, vrijednog 3,7 miliona KM, biće namijenjeni za njegove završne radove, tačnije za unutrašnje otvore.

Tekst: Kristina Gadže

Fotografije: Foto studija Click 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano