26. Maja 2019.

FUP: Na području Zenice i Viteza slobode lišeno 5 lica

fup

Policijski službenici Federalne uprave policije, u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Srednjobosanskog kantona, prilikom provođenja planiranih aktivnosti u cilju sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga a u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti imovinskih delikata, po naredbi Opštinskog suda Zenica, na području opštine Zenica juče su izvršili pretresanje putničkog vozila marke BMW, kojim je upravljao S.V., a u vozilu su zatečeni A.Č. i B.D. iz Zenice, saopšteno je danas iz Federalne uprave policije.

Prilikom pretresa, kod njih je pronađena veća količina opojne droge cannabis i speed. Navedena lica su lišena slobode i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje

U cilju okončana planiranih aktivnosti i dalje istrage, danas su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području opštine Vitez, kojom prilikom je pronađena veća količina opojne droge (heroin, speed, cannabis) i drugog dokaznog materijala, koji upućuje da su osobe I.F. i M.Č. iz Viteza u proteklom periodu kontinuirano s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izvršili više krivičnih djela iz oblasti imovinskog delikta – iznuda i lihvarstvo prema više lica, od kojih je samo jedno oštećeno za iznos od oko 1.000.000,00 KM.

Tako pribavljeni novac, I.F. je koristio za neovlaštenu nabavku opojne droge radi dalje prodaje.

Navedena lica su lišena slobode i nad njima je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

M. N.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano