19. Jula 2019.

FUP: U akciji “Meta” slobode lišeno 10 lica

hapsenje_419914345

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „META“ na području navedenog Kantona, a vezano za krivično djelo nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. st. 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedene akcije, a po Naredbama Opštinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stanova/kuća i ugostiteljskih objekata na devet lokacija na području opština Ilidža, Novo Sarajevo i Centar, te je lišeno slobode 10 lica incijala N. H. (1997.), N. H. (1974.), H. A. (1993.), Đ. N. (1993.), I. K. (1992.), A. K. (1991.), S. I. (1991.), A. A. (1997.), A. Ć. (1974.) i A. M. (1990.), koja se dovode u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa, pronađeno je oduzeto 6 kg. materije koja svojim izgledom asocira na oponu drogu cannabis, te manje količine materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain i spid, te vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa su pružali pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz FUP-a.

M. N.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano