21. Februara 2019.

Generalni štrajk širom Zapadne obale zbog smrti Palestinaca

d11

Širom Zapadne obale uposlenici u gradskim institucijama, Univerziteta i drugih ustanova, zbog smrti 59 Palestinaca tokom protesta juče na granici Gaze, stupili su u generalni štrajk.

Zbog generalnog štrajka, na Zapadnoj obali ne radi Univerzitet, Institut, banke, pekare i benzinske stanice, javlja agencija Anadolija.

Trgovci jutros nisu otvorili radnje, zaustavljen je javni gradski i međugradski prevoz, a ne rade ni palestinske zvanične institucije. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas juče je proglasio trodnevnu žalost i objavio da će danas stupiti u generalni štrajk.

Izraelske snage su usmrtile najmanje 59 Palestinaca tokom protesta juče na granici Gaze.

Ministarstvo zdravstva Palestine ranije je saopštilo da je od posljedica dimnih bombi i suzavca u Gazi sinoć preminula i osmomjesečna beba Leyla Envar Gandur.

Hiljade Palestinaca okupile su se juče na granici Gaze kako bi protestovali zbog izraelske okupacije i američkog preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem.

Izraelske snage bezbjednosti su upotrebom sile i vatrenog oružja pokušale spriječiti proteste koji će biti nastavljeni i danas, a tom prilikom ubijeno je najmanje 59 Palestinaca.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano