21. Aprila 2019.

Girl grupa „All Saints“ ponovo na okupu

pr All Saints

Pjevačice grupe „All Saints”, Melanie Blatt, Natalie Appletton, Shaznay Lewis i Nicole Apleton su ponovo na okupu. Njihov novi album po imenu „Red Flag” pojaviće se ovih dana u prodaji.

U pop muzici je veoma teško, i skoro je prava umjetnost, napraviti „comeback”. Girl grupe utjelovljuju lakoću njihove mladosti i atraktivnosti. Više od toga ni nemaju, ali ni ne trebaju.

Kako se boriti sa sadašnjišću na kraju tridesetih?

Sa djecom, muževima, bivšim muževima, itd?

Malnie Blatt, Shaznay Lewis i sestre Appelton, Nicole i Natalie, rastale su se davne 2001. godine, kada su se tokom jednog fotoshootinga žestoko posvađale zbog banalnog razloga, šta će koja obući.

I sad se postavlja pitanje, kako se poslije svega mogu međusobno pogledati u oči? A  u stvari, All Saints su u njihovo vrijeme bile grupa od četiri djevojke sa nekoliko dobrih pjesama, lijepom odjećom i ispravnom stavom. Potpuno suprotne nekadašnjim Spice Girls. Bez koncepta, ali uz puno ukusa. One su znale pjesmu „Under The Bridge”, hit od Red Hot Chillija, pretvoriti u londonski ulični soul.

Njihov novi singl zove se „One Strike”, i ako su se nekada rastale u svađi, dogovorile su se, sada ne govoriti o problemima. Pjesmu je napisala Shaznay Lewis, a govori o životnoj priči iz života Nicole Appelton, onako kako to može samo prijateljica napisati. Pjesma nosi isti zvuk kao kod nekadašnjih All Saints.

Novi album nosi naziv „Red Flag”.

Ni jedna pjesma nije predodređena za vječnost, ali ko je nekada mogao i pomisliti da tako nešto mora biti u pop muzici.

(izvor:spiegel)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano