22. Aprila 2019.

GO HDZ BiH: Politička podvala izborom Komšića ne doprinosi pomirenju, saradnji i toleranciji

hdz_bih-575x330

U zajedništvu smo postigli istorijski uspjeh na Opštim izborima 2018. godine na nivou grada Mostara i zahvaljujemo vam se na podršci koju ste nam ukazali birajući predsjednika dr. sc. Dragana Čovića, te HDZ- BiH i Koaliciju stranaka HNS-a, navodi se u saopštenju Gradskog odbora HDZ BiH.

“Povjerenje koje ste ukazali našim kandidatima za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske kantona, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i legitimnom predstavniku Hrvata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dr. sc. Draganu Čoviću je najveće do sada. Vaša velika podrška i povjerenje nas obavezuju da odlučno preuzmemo odgovornost za odbranu hrvatskih interesa, političke i institucionalne ravnopravnosti.

Hvala svima koji su se odazvali pozivu da se izađe na izbore, glasaju i potvrde da smo narod koji i politički djeluje. Narod koji bira svoje političke predstavnike, bori se za svoju jednakopravnost, za svoju kulturu, tradiciju, jezik, identitet općenito u Bosni i Hercegovini. Voljeti i boriti se za jednakopravnost svog naroda nikada nije bilo radikalno niti isključivo.

Međutim, mržnja koja je rezultirala političkom podvalom, odnosno izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima brojnijih Bošnjaka u BiH je radikalna, isključiva, podla i ne doprinosi pomirenju, saradnji i toleranciji koja se očekuje nakon toliko godina od rata.

Nažalost, odluka i strategija bošnjačkih političkih stranaka da se organizovano usmjere glasovi Bošnjaka u svrhu nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH je sramotna, destruktivna i nerazumna i vodi Bosnu i Hercegovinu na put zaoštravanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u svim aspektima društvenog djelovanja. Izbor Željka Komšića glasovima Bošnjaka, njegovo nametanje nama Hrvatima u BiH, smatramo sramotnim, podlim i radikalnim.  (U Mostaru se kaže „hinjavo“)

Ali, bez obzira na sve, HDZ BiH i Koalicija stranaka HNS-a je ostvarila nikad bolji rezultat i uspjeh koji dodatno osnažuje politiku opstanka i ostanka Hrvata na ovim prostorima s ciljem očuvanja identiteta, ali i daljeg privrednog rasta i razvoja”, ističe se na kraju saopštenja GO HDZ BiH Mostar.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano