26. Maja 2019.

GO SDA: Thompsonov koncert pokušaj destabilizacije prilika u Mostaru i BiH

1

Najavljeni koncert kontroverznog hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, uz skup javne podrške u prvostepenom procesu presuđenim za ratne zločine vojnim i političkim liderima tzv. Herceg-Bosne, najnoviji je primjer pokušaja destabilizacije prilika i klime u Mostaru i cijeloj Bosni i Hercegovini, ističe se u današnjem saopštenju Gradskog odbora SDA Mostar.

“Organizatori ovog koncerta, ali i oni koji ih podržavaju i u tome ne vide ništa sporno, trebali bi znati kakvu to poruku šalju javnosti, posebno svima onima koji nisu Hrvati u Mostaru i Hercegovini. Tvrdnje kako se radi o nekakvom ‘humanitanom koncertu’ su najobičniji medijski spinovi, koji imaju zadatak da zamagle suštinu i stvarne namjere organizatora i njihovih mentora.

Iskazivanje javne podrške osobama koje su osuđene na čak 111 godina zatvora za počinjene ratne zločine u Mostaru i Hercegovini, svakako nije u duhu evropskih vrijednosti, za koje se neki od organizatora ili onih koji ih podržavaju navodno zalažu. Pravi cilj okupljanja u Mostaru jeste da se proizvede nova politička kriza u gradu, koja bi dodatno zakomplikovala odnose između Bošnjaka i Hrvata i prelila se na cijelu BiH.

One koji podržavaju jedan ovakav javni događaj, treba podsjetiti da Haški sud radi na osnovu dokaza, a ne nekakve javne percepcije koja se nastoji stvoriti, uprkos svima poznatim i lako provjerljivim činjenicama.

Pozivamo građane da ne nasjedaju na eventualne provokacije, a što je onima koji organizuju javni skup u Mostaru izgleda i glavni cilj. Neke istorijske i sudski dokazane činjenice ne mogu se pobijati sumnjivim estradnim manifestacijama i ponavljanjem navodnih ‘istina’, za koje i njihovi tvorci znaju da nemaju veze sa stvarnošću”, stoji na kraju saopštenja Gradskog odbora SDA Mostar.

(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano