23. Maja 2019.

GO SDA tvrdi: Protiv SDA i njenih zvaničnika u Mostaru vodi se specijalni medijski rat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradski odbor SDA Mostar izražava krajnju zabrinutost zbog specijalnog medijskog rata, koji se već duže vrijeme vodi protiv naše stranke i njenih zvaničnika u Mostaru. Radi se o klasičnoj prljavoj medijskoj kampanji, koju predvode mediji kao što su: TV1, te internet portali vijesti.ba i 24sata.info, iza kojih se vješto krije bivši gradonačelnik Mostara i aktuelni direktor Centra za mir Safet Oručević, navodi se u današnjem saopštenju GO SDA Mostar.

Izvještavanje tih medija nema nikakve veze sa profesionalnim novinarstvom i dobrim novinarskim običajima, već je zasnovano na gomilama teških laži, nevješto sklepanih konstrukcija i najobičnijih blaćenja, bez ikakvih argumenata. U pokušajima da se konstrukcijama i lažima da bilo kakav smisao, navedeni mediji koriste potpuno irelevantne izvore, bez stvarnog značaja i težine u političkom i javnom životu grada Mostara.

Medijska haranga ima za cilj da planski i organizovano naruši ugled SDA Grada Mostara, te kod građana stvori sumnju u politiku stranke i njenog rukovodstva. Stalnim ponavljanjem lažne teze kako SDA navodno dijeli Mostar, a njeno rukovodstvo ‘prodaje’ interese Bošnjaka, pokreće se medijski rat bez presedana, u kome je istina najmanje bitna. Obzirom na količinu iznesenih konstrukcija i laži, Gradski odbor SDA Mostara je već angažovao svoj stručni i pravni tim, sa ciljem zaštite stranke i njenih članova od medijske harange.

Sve one koji se kriju iza nevješto sklepanih priloga i medijskih sadržaja, uključujući i direktora Centra za mir Safeta Oručevića, GO SDA Mostara poziva da izađu u javnost i sami kažu šta zapravo misle i žele, a ne da se kriju iza svojih teledirigovanih medija.

SDA Mostara će znati odgovoriti na takvu medijsku kampanju i harangu, te jasno poručuje da je nikakvi medijski spinovi neće omesti u borbi za interese Bošnjaka i svih građana u Mostaru. Oni koji misle da mogu lažima i medijskim konstrukcijama prikriti nedostatak vlastitih ideja i svoju nedosljednost, trebaju znati da su prepoznati kao takvi i da njihove medijske ‘bajke’ neće proći”, stoji u saopštenju Gradskog odbora SDA Mostar.

(Novasloboda.ba).

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano