24. Aprila 2019.

Gola na putu oko svijeta

Šta sve može jedna žena učiniti nakon rastanka od voljenog? Gledati filmove, i liti gorke suze? Za jednu  Australijanku tako nešto nije dolazilo u obzir!

Rachael Fitzpatrick, po nadimku „Rach“ odlučila se da napravi „Yes Year“, u prevodu „godina da“. Ona je odlučila reći svemu „da“, svim idejama, koje je imala oduvijek, ali se nikad nije usudila da ih provede u djelo.

Sve je počelo 2016. godine, kada se rastala od čovjeka, koji ju je navodno trebao oženiti, Odmah nakon rastanka, učestvovala je u utrci „Spartan Race“, u kojoj se na jednoj stazi moraju savladati brojne prepreke trčeći kroz blato. Tamo je nagovorila još nekoliko učesnica da tu trku obave potpuno gole, i kako kaže, to je za nju bilo oslobađajuće.

Od tada, luta svijetom potpuno gola i njenu novostečenu slobodu redovno postavlja na instagram.

Ona time želi pokazati: „Niko me ne može omalovažavati“. Iz njene osvete sada je proizišla jedna čitava kampanja.

Rachaela je odrasla u australijskom grmlju, a tamo je redovno hodala dugim relacijama, pri čemu,  jedva da je imala nešto na sebi. A sada, svakog vikenda odlazi nekuda, i hoda kao od majke rođena.

U početku je imala podršku od jednog prijatelja, a sad već ima znatan broj pristalica, koji to isto rade sa njom zajedno. I kako kaže, na taj naćin želi okružiti zemljinu kuglu.

„Ne stidite se svoga tijela, ono je fantastično, kakvi god da ste“.

Od prije nekoliko mjeseci, ona je čak i ambasador Austrtralije u pokretu „Get Naken Australia“, kroz koji promoviše ljubav prema vlastitom tijelu, i kaže: „Bez fokusa i jasnoće ne možete nikuda. Nemate motivaciju, ne možete igrati, ne možete komunicirati. Vaš život je pod kontrolom onoga na što ste fokusirani. Zato se pobrinite da se fokusirate samo na ono što je važno. A da se oslobodite onoga što to nije. Kada vam život postane mutan, podesite fokus. Gledajte mogućnosti, a ne problem!“

(bild)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano