19. Juna 2019.

Gradonačelnik Bešlić provjerio je li sve spremno za večerašnji Mostar Blues & Rock Festival

bdr

delegacija Grada Mostara, na čelu s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, posjetilo je danas danas  Sportski centar Kantarevac, na kome će večeras početi 16. izdanje Mostar Blues & Rock festivala.

Bešlić se susreo s jednim od organizatora ove najveće bosanskohercegovačke blues i rock smotre, Milijem Tirom, te su zajedno ispratili posljednje tehničke pripreme na velikoj sceni u centru grada.

Tiro je zahvalio gradonačelniku Bešliću na podršci organizaciji Mostar Blues & Rock Festivala, a program koji su uspjeli dogovoriti sigurno će nastojati pokazati nastojanje da se Mostar prikaže u svijetlu kulturnih dešavanja, da postane festivalski grad.

Bešlić i Tiro iskoristili su ovu priliku poslati poruku svima koji to mogu da dođu u Mostar i uživaju u dobrom muzičkom događaju na Kantarevcu.

U dva programska dana, na pozornici Mostar Bluses & Rock Festivala nastupiće sedam bendova, a biće održane i dvije promocije albuma. Od Henrika Freischladera, njemačkog gitarskog virtuoza, preko američkih blues zvijezda Lucky Petersona & The Organization, do Gorana Bareta i Majki i Električnog orgazma.

L. M.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano