19. Juna 2019.

Grupa međunarodnih studenata posjetila Tužilaštvo BiH

Grupa od oko 20 međunarodnih studenata, u okviru Humanity in Action Summer Fellowship programa, posjetila je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Studenti su učestvovali na prezentaciji o istoriji, unutrašnjem uređenju, te dosadašnjem radu i rezultatima, koju je realizovao Odjel za odnose s javnošću Tužilaštva BiH, te su imali priliku razgovarati sa tužiocem Mirzom Hukeljićem, iz Posebnog odjela za organizovani kriminal privredni kriminal i korupciju.

Studenti koji dolaze iz 7 zemalja širom svijeta, interesovali su se za istoriju i rezultate rada Tužilaštva BiH, sa akcentom na procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao vrlo složenih predmeta iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.

Međunarodni studenti imali su priliku postavljati pitanja o temama iz domena rada Tužilaštva BiH i pravosudnih institucija.

Grupu studenata, sačinjavali su studenti iz 7 država iz EU i svijeta (Danske, Holandije, Njemačke, Francuske, Švedske, SAD i Kanade).

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima izuzetno dobru saradnju sa obrazovnim i akademskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.

  1. N.

(Novasloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano