21. Februara 2019.

Hajduk pobjednik Međunarodnog memorijalnog futsal turnira „Armanov zagrljaj“

Pobjednik Prvog Međunarodnog memorijalnog futsal turnira “Armanov zagrljaj“ je splitski  Hajduk. Splićani su u finalu deklasirali ekipu Željezničara rezultatom 10:0 i sasvim zasluženo osvbojili pobjednički pehar.

Rezultat na semaforu nije bio pravi odraz snaga na terenu. Željezničar nije imao sportske sreće.U tri akcije pogodili su stativu i kako to obično bude, protivnik na najbolji način iskoristi greške.

Malu mrlju na turniru priredio je stručni štab mostarskog Veleža.Nakon visokih poraza prvog dana od Željezničara 8:1 i Hajduka 8:1, drugi dan se nisu  pojavili na turniru. Djecu treba učiti da se iz svakog poraza nauče lekcija,te fer pleju da bez obzira na rezultate samo rad  donosi uspjeh. Nekada je i poraz pobjeda.

Željezničar je drugi, treći je domaćin turnira MAS, a na četvrtom mjestu je Široki Brijeg. Bez plasmana ostali su Podgorica i Velež.

Za najboljeg golmana proglašen je Bilal Zuko iz Željezničara, prvi strijelac je Josip Bartulović iz Hajduka i najbolji igrač je iz Hajduka Roko Jenjić. Pehar za fer play pripao je Širokom Brijegu. Sanel Jahić, član bosanskohercegovačke reprezentacije, predao je pehare najboljima, dok je prelazni pehar namijenjen pobjedniku uručio Sanjin Hadžiomerović

Sve utakmice sudili su Armin Jelin, Vinko Perić i Faris Muraspahić, koje je delegirao NS HNK bez naknade, dajući time svoj doprinos memorijalnom turniru.

„Današnji dan je vrlo emotivan za mene. sjećanje na najtežu godišnjicu u mom životu. Međutim, poslije podne kad vidim ovu djecu, kad vidim ovu njihovu radost, kad vidim šta se sve dogodilo u spomen na Armana i ostale poginule u avionskoj nesreći, onda me ispunjava nekim zadovoljstvom i srećom. Najbitnije da se djeca druže, da se duh prijateljtva očuva među djecom, što nam je sada najpotrebnije na ovim našim prostorima. Drago mi je da ostane sjećanje na moga Armana”, rekao je Sanjin Hadžiomerović za portal NovaSloboda.ba.

Lijepe utiske iz Mostara nosi i Robert Jurica, trener NK Hajduk.

„Uvažavajući memorijalni  karakter ovog turnira, rado smo se odazvali. Mislim da je bilo dinamično i zabavno, a vjerujeme da su gledaoci uživali u dobrim igrama i naše ekipe  i svih ostalih. Ambijent je bio vrhunski i se da ćemo se odazvati i naredne godine“, rekao nam je Robert Jurica.

Rezultati prvog dana:

Mas : Široki Brijeg 3:2
Hajduk : Velež 8:1
Široki Brijeg : Podgorica 1:6
Željezničar : Velež 8:1
Podgorica : Mas 4:1
Željezničar : Hajduk 2:3

Drugi dan:

MAS-Hajduk 1:2

Željezničar-Podgorica 2:1

Široki Brijeg-Velež 3:0 (pf)

Hajduk-Željezničar 10:0

Emir Krpo

(NovaSloboda,ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano