23. Maja 2019.

HDZ najoštrije osudio objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama

720

Slijedom jučerašnje objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, te će protiv njega pokrenuti disciplinski postupak, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama HDZ-a.

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ovog saborskog poslanika i predsjednika Hvidre Josipa Đakića, u ponedeljak je, kako su prenijeli mediji, na svom privatnom Facebook profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim znakom. koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”, napisao je uz fotografiju.

Objavu je odmah uočio neko iz SDP-ovog Foruma mladih, pa je screenshot objavio na Twitteru, objavili su mediji.

Iz HDZ-a Hrvatske su saopštili da najoštrije osuđuju objavu Ivana Đakića na društvenim mrežama, prenosi Hina.

“Slijedom objave Ivana Đakića na njegovom privatnom Facebook profilu, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost. Nadležna stranačka tijela pokrenuće odgovarajući disciplinskipostupak zbog ovakvog ponašanja, koje je u suprotnosti s osnovnim vrijednostima, načelima i odredbama Statuta HDZ-a”, navodi se u HDZ-ovu saopštenju, objavljenom na službenim internetskim stranicama stranke.

Đakić je vrlo brzo objavu pobrisao. Takođe je portalu Index, odmah nakon što su ga nazvali, priznao da je objavio tu fotografiju, a ujedno se izvinuo “svima koje je uvrijedio”.

“Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se izvinjavam svima koje sam uvrijedio, te im čestitam Božić”, rekao je Đakić novinaru Indexa.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano