26. Maja 2019.

He will rock you!

Da li je to on, ili ipak nije? Naravno nije, jer Freddie Mecury je 24.11. 1991. godine zauvijek zatvorio i oči i usta. Skoro 27 godina kasnije pjevač grupe Queen slavi njegov povratak u kina.

Sličnost glumca Rami Maleka sa legendarnim frontmenom grupe je jednostavno frapantna. Glumac sa egipatskim korijenima postao je poznat široj filmskoj publici po remake filmu „Pappilon“. Tamo je preuzeo ulogu koju je u originalnoj verziji filma igrao Dustin Hoffman. I pri tome se potrudio da ga nimalo ne kopira, nego da odigra svoj vlastiti lik.

Sada, kod „Bohemian Rhapsody“, desilo se nešto sasvim suprotno. Ovdje je Malek preduzeo sve, da se u potunosti uživi u ulogu rock ikone Mercuryja. Preko (vještačkih) zuba, pokreta, pa sve do glasa (koji je u pjevačkim tačkama, ipak, originalan).

Za ljubitelje grupe Queen grupe, Malek je bio kao „prst u oko“, kada mu je dodijeljena uloga. Za ulogu su još konkurisali Sacha Baron Cohen (Borat) i Ben Whishaw (Parfem), ali je nasljednik već bio naučio jednu stvar: Ko ne pokuša, taj ne pobjeđuje!

A sad? Mišljenja o filmskom magu su podijeljena, ali Maleka slave na svim stranama.

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano