27. Maja 2019.

Hollywoodska predvodnica

pr jessica chastain

Do sada je igrala žene koje su se morale probijati kroz svijet muškaraca, u ratu protiv terora, oko stolova za poker, ili na divljem zapadu. Sada je glumica Jessica Chastain (41) istovremeno u nekoliko akcionih filmova junakinja koja muškarce već ostavlja iza sebe. U špijunskom trileru „355“  je super agentica, u filmu „Eve“ igra ubicu i borbenu amazonku.

„Volim kad žene na velikom ekranu rade stvari koje se od njih ne očekuju“, izjavila je za magazin  „Hollywood Reporter“.

Ona je vodeća žena u Times-up pokretu i borac za jednako plaćanje muškaraca i žena. Ona se lično pobrinula da njena kolegica Octavia Spencer dobije višu naknadu za ulogu u filmu, nego što je producent bio planirao.

„Žene ne trebaju da se osjećaju neugodno kad pričaju o novcu. Mi se moramo zajedno boriti“, zahtjevala je Chastain još u junu prošle godine.

U filmu „355“ sve glavne glumice dobile su jednaku naknadu. Ona želi da se plaćanje iz temelja promijeni u čitavom Hollywoodu. U posljednjem filmu u kome je viđena, već se desilo nešto u pravcu naprijed. A to znači „Žena koja predvodi“

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano