24. Juna 2018.

Hrvatska: Da ne bude gužvi angažovan maksimalan broj policajaca na granicama

PXL_230716_13384821

Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija preduzima sve raspoložive mjere, angažovan je maksimalan broj policajaca, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake biće otvorene sukladno intenzitetu saobraćaja, saopštilo je u nedelju Ministarstvo saobraćaja RH.

S obzirom da se nakon uskršnjih praznika velik broj ljudi vraća prema državama Evropske unije, hrvatska policija procjenjuje kako će u ponedeljak doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Hrvatske prema Sloveniji.

Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja, pa su gužve i čekanja vrlo vjerovatni, navodi MUP RH.

Hrvatska policija preduzima sve raspoložive mjere da se koliko je moguće više smanje čekanja na granicama. Angažovan je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake biće otvorene sukladno intenzitetu saobraćaja.

Za državljane Evropskog ekonomskogprostora (zemlje EU-a, te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije, hrvatska policija će, ako to bude potrebno, preusmjeravati saobraćaj na manje granične prelaze na kojima ne bude većih gužvi

U saradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, MUP je pripremio “aktivnosti podrške” putnicima koji će čekati na graničnim prelazima Bregana i Macelj.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje, MUP poziva sve putnike da prate informacije o stanju saobraćaja na graničnim prelazima koje redovmo objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano