20. Februara 2019.

Humanitarna utakmica za teško oboljelog Edina Nikšića

U sportskoj dvorani USRC “Mithad Hujdur-Hujka” sinoć je odigrana humanitarna akcija za pomoć teško oboljelom Edinu Nikšiću, u kojoj su nastupile ekipe organizatora utakmice SU Sinovi Mahale i Veleža.

Utakmica je završena bez pobjednika, a gledaoci su, pored lijepe igre, vidjeli i osam golova.

“Humanitarne utakmice se moraju organizovati ,ali i organizatori se moraju poštovati. Ako ima neko iskren nijet da nešto organizuje u dobrobit neke osobe, u ovom slučaju našeg navijača Edina Nikšića, naravno da mi je dužnost da se odazovem kao osoba, ne kao ministar, i da dam svoj doprinos onoliko koliko mogu” , rekeo je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK za portal Nova Sloboda.

Na kraju susreta, Armin Jelin se zahvalio svim učesnicima humanitarnog susreta koji su se odazvali, te uručio zahvalnice SU Sinovi Mahale. U ime portala Nova Sloboda, zahvalnicu je primio urednik sportske rubrike Emir Krpo.

Golove za sportsko udruženje Sinovi Mahale postigli su  Nedžad Serdarevic, Mario Knezović,Veselin Đurasović (autogol), i  Husein Rebac, a za Fk Velež Alen Pajić, Elvis Ćorić, Igor Remetic i  Adin Omanović.

Sinovi Mahale: Saša Taslaman, Mario Knezović, Nedžad Serdarević, Admir Velagić, Rašid Hadžović, Mehmed Agović, Husein Rebac ,Adnan Jakupović .

FK Velež: Puzic Fazlija ,Igor Remetić, Avdo Kalajdzić, Veselin Đurasović,  Enes Spahić, Pajić Alen, Adin Omanović, Elvis Ćorić.

Utakmicu su sudili Emil Husković i Anis Kalajdžić.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano