18. Januara 2019.

Humanitarni koncert „Pomozimo Sedini Marić”

Sedina ide

Da ne postoji prepreka kada je bolest u pitanju, dokaz je slučaj Sedine Marić, mostarske samohrane majke. Naša javnost nije ostala ravnodušna na vijest da 35.godišnja Sedina vodi bitku sa zloćudnim melanomom kože koji je metastazirao.

Majka 7.godišnjeg školarca, kćerka penzionera i sestra ratnog vojnog invalida, nije u stanju iznijeti se sa troškovima liječenja, od oko 100.000 KM, a koje Zavod za zdravstveno osiguranje FBiH nije odobrio. Sedina se već dugo vremena bori sa jakim i teško podnošljivim bolovima. Jedini lijekovi koje koristi su oni za njihovo ublažavanje, jer sredstava za terapiju liječenja nema, a vremena je sve manje..

Nakon što su to saznali, građani Mostara od samo jedne osobe je preko noći na fb-u nastala grupa od nekoliko hiljada članova, koji su spremni pomoći Sedini. Razne humanitarne organizacije su, takođe, uzele učešća u ovoj humanitarnoj akciji.

Tim putem su krenula udruženja: Kulturno edukativni centar za ženu „Sehara”, Omladinsko udruženje „Karađoz-beg”, Info-servis za mlade i Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru, pa su svoje ideje odlučili pretočiti u djela, a jedna od tih ideja je i humanitarni concert, koji će se održati uz posebnu pomoć i podršku Medžlisa Islamske zajednice Mostar, BZK „Preporod“ Mostar, RTV Mostar, TV Hayata i hotela Bristol iz Mostara.

Koncert je zamišljen kao veče sevdalinki, ilahija i kasida, a na njemu su svoje učešće uzele brojne poznate ličnosti iz bh.javnog života:Anida Idrizović, Armin Muzaferija, Anel Čorda, Amel Ćurić, Amna Keskin, Adnan Jakupović, Adnan Jerlagić, Mustafa Omerika, Selma Repeša, Salem Sihirlić, Latif Močević-Dah ljubavi, horovi: Mostarske kiše, Misbah, El-Kamer, hor Sejfullah, te muzičari iz Mostara, predvođeni Adnanom Tinjakom, Adnanom Pajevićem, Alenom Gološem i Alenom Kadićem.

Sav prihodi od ulaznica, koje koštaju 5 KM, ići će u fond za Sedinino liječenje.

Sportska sala „Midhat Hujdur-Hujka” će 29.januara, u 20 sati, svjedočiti ljudskost i humanost, jer svima nam je dobro znano, da je naše samo ono što drugima damo.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći na sljedeći ačin:

Sedina Marić
V ulica 46, Mostar

Broj računa:
Za uplate u KM:
Vakufska banka dd Sarajevo
Filijala Mostar
Transakcijski broj:
1606027010141225

Uplata u stranim valutama:
Vakufska banka dd Sarajevo
SWIFT Code: VAKUBA22
IBAN Code: BA39 1606027110023968

A. P.
(Novasloboda.ba)

I.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano