26. Maja 2019.

Inicijativa građanki i građana Mostara u posjeti ženama Konjica

U okviru projekta „Za jaču ulogu žena u lokalnim vijećima“, koga implementira Inicijativa građanki/na Mostar uz podršku Ambasade SAD-a u BiH,  juče je održala sastanak sa ženama, članicama političkih stranaka, članicama nevladinih organizacija i udruženja građana u Konjicu.

Na sastanku se razgovaralo o načinu djelovanja žena u predstavničkim i zakonodavnim tijelima u Bosni i Hercegovini, gdje su se prisutnim obratile Armina Lazarević, vijećnica u OV Konjic, te dopredsjedavajuća Skupštine HNK Vesna Saradžić.

Vijećnica Lazarević se u svom obraćanju posebno osvrnula na rad Opštinskog vijeća Konjic i inicijativa koje su pokrenute u Vijeću, a za koje nije postojala većina.

Dopredsjedavajuća Skupštine HNK-a Vesna Saradžić upoznala je prisutne sa radom  Skupštine HNK-a, kao i sa  inicijativom koju je uputila prema Ministarstu zdravstva FBiH  da se iznađu sredstva za kupovini mobilnog mamografa u FBiH.

Predsjednica udruženja Ifeta Ćesir-Škoro je prisutne informisala o radu IGM-a i o pokrenutim  i realizovanim projektima o značaja za društvenu zajednicu. Posebno se osvrnula na značaj žena  u političkim stranka i njihovog angažmana u lokalnim sredinama.

Slične sastanke udruženje je organizovalo već ranije u pet opština Hercegovačko-neretvanskog kantona (Mostar, Čapljina, Stolac, Prozor i Jablanica), gdje je učešće  uzeo veliki broj žena iz različitih političkih stranak i nevladinih organizacija, saopšteno je iz IGM Mostar.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano