19. Aprila 2019.

Inicijativa građanki/na Mostara: Održana tribina „Glas žena protiv nasilja“

UG „Inicijativa građanki/na Mostar“ sinoć je, u HD Herceg Stjepana Kosača, u saradnji sa pet političkih stranaka, SDP, HDZ 1990, DF, SDA i HDZ, organizovala javnu tribinu „Glas žena protiv nasilja“.

Javna tribina je organizovana u sklopu međunarodne  kampanje „16 Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“.

Uvodničarke na tribini bile su Zdenka Krešić, predstavnica HDZ 1990 na temu „Nasilje u porodici“, Edita Hadžajlić, predstavnica SDP BIH na temu „Mobing“, Alisa Hajdarović, predstavnica SDA BIH na temu „Trgovina ljudima“, Anesa Mešić, predstavnica DF na temu „Diskriminacija“ i Zdenka Leženić, predstavnica HDZ BiH  na temu „Vršnjačko nasilje“ .

Ispred organizatora prisutnima se obratila predsjednica UG Inicijative građanki/na Mostar Ifeta Ćesir-Škora, koja je posebno istakla kako je IGM organizacija koja je prva uspjela organizovati ovakvu vrstu događaja događaja, na koji su se odazvale žene iz političkih stranaka sa područja Grada Mostara. Posaebno je istakla da ja raduje što su se žene iz političkih stranaka odlučile na zajedništvo, čime su poslale lijepu i pozitivnu sliku iz Mostara.

Iz IGM-a poručuju da će i dalje raditi na sličnim projektima, u koje će uključivati žene iz svih političkih stranaka, kao i one žene koje nisu politički aktivne.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano