18. Januara 2019.

Ishak Jalimam dobitnik nagrade Fondacije Karim Zaimović

Ishak Jalimam, student završne godine produkcije Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, dobitnik je nagrade Fondacije Karim Zaimović za najboljeg studenta sa izrazitim talentom iz oblasti kulture, umjetnosti, književnosti i novinarstva.

Nagrada je dodjeljena 21. put, a Jalimam, pored uspješnih rezultata ostvarenih na Akademiji, već ima bogatu biografiju u poslovima iz svoje struk,e uključujući saradnju sa najznačajnijim BH festivalima, kao što su Internacionalni teatarski festival MESS, Sarajevo Film Festival, Pravo Ljudski Filmski festival, Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventa Fest.

Takođe, radio je kao producent na mnogim filmovima koji su prikazani na različitim festivalima, kao Sundance Film Festival, SFF, Dokufest, Doksa itd. Osnivač je i predsjednik Udruženja Real Stage, a trenutno je predsjednik Asocijacije studenata Akademije scenskih umjetnosti i student prodekan.

Nagradu Ishaku Jalimanu uručio je profesor Zdravko Grebo, a o važnosti ove nagrade kao i sjećanja na Karima Zaimovića govorili su, u ime Fondacije Karim Zaimović, Senad Pećanin i  Nihad Kreševljaković, direktor Festivala MESS, koji je i koproducent kultne predstave “Tajna džema od malina“.

Fondacija “Karim Zaimović” osnovana je 1996. godine u znak sjećanja na prerano preminulog novinara i književnika Karima Zaimovića, koji je poginuo kao jedna od posljednjih žrtava opsade Sarajeva. Osnivači Fondacije su porodica Karima Zaimovića, Magazin Dani i Radio Zid Sarajevo, odnosno Senad Pećanin i prof. dr. Zdravko Grebo.

A. M.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano