21. Aprila 2019.

Isključivo od snage SDP-a, zavisi da li će SDA i HDZ trgovati Mostarom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SDP Mostar izražava zadovoljstvo priznanjem jednog od aktera dogovoranja da postoji više tajnih dogovora o sudbini Bosne i Hercegovine i grada Mostara, koja je pripremljena u tajnoj režiji SDA i HDZ-a nakon oktobarskih izbora u Bosni i Hercegovini. Potvrda tajnih sijela sa Radončićem i Komšićem, koja je stigla danas od samog predsjednika HDZ BiH, u potpunosti raskrinkava licemjernu politiku koju vode ta tri lidera, prema građanima ove zemlje, stoji u današnjem saopštenju Centra za informisanje SDP-a HNK-a.

„Mi u SDP- u odavno znamo da SDA i HDZ imaju tajni dogovor kada je u pitanju Mostar, i to smo više puta javno ponovili. Znamo da je razlog neprovođenja tog dogovora to sto te dvije bratske stranke nemaju dovoljno ruku u nadležnim institucijama, kao što su imale zadnjih 20 godina.

Stoga su nam jasni tajni dogovori i tajni planovi Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, kada je u pitanju grad Mostar, koji se žele implementirati nakon izbora. Uostalom, postojanje takvog dogovora davno je potvrdio i predsjednik GO SDA Mostar dr. Zijad Hadziomerović.

Ono što nisu uradili ni Čović, ni Izetbegović, ni Zijad Hadžiomerović jeste da nisu građanima Mostara objasnili kakvom se dogovoru i kakvu planu radi i kakvu su sudbinu namijenili građanima Mostara.

Zbog toga bi bilo pošteno prema građanima ovog grada da javno objave kakav dogovor imaju za grad Mostar, te da na taj način zatraže podršku građana za svoj zajednički projekt i međusobnu koaliciju na predstojećim oktobarskim izborima. Nadamo se da će to uraditi što prije, da ne bi ‘frustrirali’ građane Mostara.

Ovom prilikom, očekujemo i javno izjašnjenje drugih sudionika ‘tajnih’ sijela sa Čovićem ili barem njihovih mostarskih ogranaka SBB-a i DF-a odobravaju li i podržavaju li tajne planove SDA i HDZ-a kada je u pitanju grad Mostar?

Tajni dogovori koje Dragan Čović postiže sa Izetbegovićem, Radončićem, Komšićem i drugima samo govore jednu stvar: da je jedina istinska alternativa SDA-u i HDZ-u, a koja garantuje da neće biti podjele ni Mostara ni Bosne i Hercegovine samo i jedino SDP.

Razumijevajući želje i snove SDA i HDZ-a da će o sudbini Mostara moći samostalno odlučivati nakon izbora uz pomoć svojih satelita , mi iz SDP-a možemo samo poručiti: Neće proći!

Pošto Dragan Čović voli ulaziti u karakterne i moralne vrijednosti, te suditi o poštenju lidera drugih političkih partija, mislimo da bi za početak bilo logično, moralno i pošteno objasniti ili barem reći nešto o veleljepnoj vikendici u Barama, pa dijeliti lekcije drugima“, navodi se na kraju saopštenja SDP-a HNK-a.

A. Š.
(Novasloboda.ba)
.

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano