23. Maja 2019.

Ispraćaj posmrtnih ostataka Davida Dragičevića iz Banje Luke

FNA_96856

Članovi grupe “Pravda za Davida“ najavili su okupljanje kako bi danas ispratili iz Banje Luke posmrtne ostatke Davida Dragičevića, koji su ekshumirani prije dva dana kako bi, na zahtjev porodice, bili prevezeni i ponovo sahranjeni u Austriji.

Osim pratnje pogrebnog vozila s posmrtnim ostacima od Banje Luke do Gradiške, odnosno granice Bosne i Hercegovine s Hrvatskom, organizovali su i prevoz u austrijski grad Wiener Neustad, gdje će ponovo biti ukopan.

Član grupe “Pravda za Davida“ Ozren Perduv kaže da je Davidov “odlazak“ poraz demokratije i društva u kome živimo. Najavljuje da će, i pored svega, nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva ovog 21. godišnjeg mladića.

“I dalje ćemo tražiti odgovor na pitanje – ko je ubio Davida i zašto se slučaj zataškava”, rekao je Perduv.

Na Facebook stranici “Pravde za Davida“ su naveli da “Đakac odlazi iz geta, a da nije dočekao istinu“.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi“.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopšteno da postoji osnovana sumnja da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Slučaj nije do kraja rasvijetljen.

(Fena)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano