23. Maja 2019.

Iz "Pravde za Davida" odredili ko može govoriti u njihovo ime

Pravda-za-Davida8

U ime grupe “Pravda za Davida“ mogu javno istupati samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala, kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv.

Iz grupe napominju da svi ostali koji javno spominju slučaj ubistva Davida Dragičevića, to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje “Pravde za Davida“.

“Molimo vas, ne govorite u naše ime! Molimo građane, stručnjake, političare i sve ostale osobe da ne iznose javne analize, niti daju izjave za medije u ime naše grupe. Ukoliko to, ipak, rade, neka naglase da se radi o njihovim ličnim stavovima, sa kojima grupa može, ali i ne mora da se slaže. U naše ime, javno istupaju samo roditelji ubijenog Davida, naši advokati, kao i Dragan Dabić i Ozren Perduv”, naglašavaju iz “Pravde za Davida“.

Porodica Dragičević lično apeluje na sve ljude kojima je stalo do istine i konačnog rješenja ovog slučaja, da ne prezentuju javno svoje mišljenje, jer to može samo štetiti njihovim nastojanjima da pronađu ubice Davida Dragičevića.

Taj mladić je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije u koritu rijeke Vrbas.

“Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši od sramne konferencije za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica. Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida, te im tokom ovih 10 mjeseci pomogli da dokažu da nijedna tvrdnja iznesana na toj press konferenciji nije tačna. Davidov otac Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran”, stoji u saopštenju ispod koga je potpisana majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano