26. Maja 2019.

Izabrana nova Miss BiH: Anđela Paleksić predstavljaće našu zemlju u Kini

Anđela Paleksić iz Sarajeva pobjednica je izbora Miss BiH za Miss svijeta 2018., održanog sinoć u Tuzli.

Anđela je studentica druge godine na odsjeku za srpski jezik i književnost. Bavi se volonterskim radom više od 3 godine. Od slobodnih aktivnosti, osim volontiranja i rada sa mladima ide i na kurs ikonopisanja i  kurs animiranog filma.

Novoj miss naše države titulu je zvanično predala prošlogodišnja pobjednica, Aida Karamehmedović.
Anđela će nas predstavljati u Kini, gdje će se 8. decembra takmičiti za Miss svijeta.

Lentu prve pratilje osvojila je Elma Šljivić, druga pratilja je Jelena Škrbić, Miss fotogeničnosti BiH- Isidora Govedarica, Miss Interneta i Miss Televoting BiH je Erna Zekotić, dok je Miss ABC Fashion TV model za 2018.godinu Tamara Drašković. Čast da ponese i titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pripala je Emini Šabanović.

U finalu je učestvovalo 19 najljepših djevojaka iz naše zemlje, a one su na finalnoj večeri nosile glamurozne haljine Paradi Couture dizajnerke  Ernade Mujić. Finalistice su  predstavile i najnovije modele modnih kuća Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, a sve to je upotpunio oficijelni sponzor obuće  Deichmann.

Organizatori su istakli i posebnu promociju tema od opšteg interesa, pa je ovogodišnja akcija manifestacije nosila naziv: “I mi hoćemo svoju školu”.Tako su u Bosanskom kulturnom centru u muzičkom dijelu programa nastupali profesori iz Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” iz Tuzle, čijoj obnovi je i posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH.

Pred kraj manifestacije direktorici Srednje muzičke škole u Tuzli Zrinki Andrejaš uručen je ček u iznosu od 2.000 KM za obnovu škole Srednje muzičke škole. Ček je donirala Agencija za zaštitu ljudi i imovine Gama.

Veličanstveni program izbora Miss BiH za Miss Svijeta vodili su Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović.

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano