23. Maja 2019.

Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita, Onešćukova i Gojka Vukovića

ipp

Redovni sedmični radni sastanak oko provođenja projekta na izgradnji lijevo obalnog i desno obalnog kolektora održan je danas u Uredu gradonačelnika Mostara.

Uz Ljubu Bešlića, gradonačelnika Mostara, Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje, koordinatore za praćenje i izvođenje radova iz Odjela za urbanizam i građenje na izgradnji kolektora, prisutni su bili i predstavnici građevinskih preduzeća HP Investing, Izgradnja Tojaga i Amitea, koji izvode radove na izgradnji kolektora, te predstavnici JP Vodovod Mostar.

Predstavnici građevinskih preduzeća koji izvode radove i koordinatori za praćenje i izvođenje radova upoznali gradonačelnika Bešlića s aktivnostima na terenu od proteklog sastanka i poteškoćama prilikom izvođenja radova na složenom i velikom projektu.

Posebno se to odnosi na rješavanje problema vezanih za različite podzemne instalacije, na koje se nailazi tokom kopanja kanala za postavljanje cijevi kolektora, a što usporava radove na terenu.

Idući sastanak zakazan je za petak, a na njega će biti pozvani i predstavnici JP EP HZHB, kako bi se optimalno riješilo postavljanja podzemnih kablova za snabdijevanje potrošača električnom energijom i javnu rasvjetu.

U cilju realizacije projekta izgradnje glavnih kanalizacionih kolektora Grada Mostara danas je održan još jedan sastanak, na kome su, uz izvođače radova i koordinatore na projektu, prisutni bili i predstavnici PU Mostar.

Na sastanku je tako dogovorena određena izmjena režima saobraćaja.

Kako bi se djelomično rasteretio saobraćaja Bulevaru, mijenja se smjer saobraćaja u ulici Onešćukova i Gojka Vukovića na način da se u njima saobraćaj odvijati jednosmjerno iz pravca Bulevara prema Lučkom mostu i to samo za vozila do 7,5 t.

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od sutra, četvrtka 8.10.2015. do daljnjeg.

Od ponedjeljka 12.10.2015. doći će do izmjene u režimu saobraćaja u ulici Maršala Tita i to na dvije lokacije:

– Na dijelu ulice M.Tita od Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića, koji je trenutno dvosmjerni, saobra će se odvijati u jednom smjeru i to sjever-jug od Lučkog mosta, pored MC Pavariti do raskrsnice M17 (kod Fabrike duhana);

– Na dijelu ulice Maršala Tita sjeverno od raskrsnice kod Autobuske i Željezničkoe stanice, saobraćaj će se odvijati alternativnim saobraćajnicama, prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Mole se svi učesnici u saobraćaju da se pridržavaju privremene saobraćajne signalizacije, te da imaju strpljenja zbog povremenih zastoja i gužvi, stoji u saopštenju Ureda za odnose s javnošću Gradske uprave Mostar.

A. P.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano