26. Maja 2019.

Izmjene na popisu blokiranih računa pravnih subjekata u BiH

IMG_0915

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je u četvrtak ažuriran popis blokiranih računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini.

Na popisu računa uočljive su dvije razlike u odnosu na brojeve u prethodnom popisu. Navedene razlike su direktni efekat izvršene dogradnje Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, jer je CB BiH zatražila od komercijalnih banaka ažuriranje popisa blokiranih računa.

Prva uočljiva razlika je u broju poslovnih subjekata koji imaju blokiran najmanje jedan račun, koji je sada smanjen u odnosu na ranije izvještaje, a što je posljedica ažuriranja podataka od komercijalnih banaka.

Druga uočljiva razlika je u ukupnom broju blokiranih računa poslovnih subjekata, koji je sada povećan u odnosu na ranije izvještaje, a što je logična posljedica dogradnje Jedinstvenog registra računa poslovnih subjekata u Bosni i Hercegovini, u kome se sada nalaze svi računi poslovnih subjekata, a ne samo transakcioni računi, kako je to bilo ranije, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću CB BiH.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano