21. Aprila 2019.

Izraelska policija u istrazi korupcijskog predmeta Bezeq ispitala Netanyahua

benjamin-reuters

Izraelska policija potvrdila je da je premijer Benjamin Netanyahu ispitan u petak u sklopu istrage u korupcijskom predmetu  Bezeq, nazvanom prema imenu glavne  izraelske telekomunikacijske kompanije.

„Potvrđujemo da je premijer bio ispitivan u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu u okviru istrage koju vodi policija i odjel vrijednosnih papira”, navodi policija u saopštenju i dodaje da je ispitivanje trajalo nekoliko sati.

Netanyahu je saslušan 11 puta u svojstvu osumnjičenog i svjedoka u korupcijskim predmetima.

U aferi Bezeq, policija pokušava doznati je li Netanyahu s informativnom stranicom Walla pokušao osigurati blagonaklono praćenje za vladine usluge, koje su Bezequ mogle donijeti stotine miliona dolara.

U februaru su bivši glasnogovornik Netanyahua, Nir Hefetz i bivši čelnik ministarstva komunikacija Shlomo Filber, uhapšeni zbog sumnje u favorizovanje regulatornih prednosti  izraelskog telekom operatera Bezeq, a u zamjenu za posebnu pokrivenosti premijera na Bezeqovoj vrlo popularnoj stranici vijesti, Walla. Bezeqov predsjednik Shaul Elovitch, takođe, je u pritvoru, zajedno sa  suprugom, sestrom i ostalim rukovodiocima izraelske telekom kompanije.

Netanyahu još nije proglašen osumnjičenim u tom slučaju. Jučerašnje ispitivanje Netanyahua je 11.  u istragama korupcije, prenosi Sputnik.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano