26. Maja 2019.

Izvanredan nastup reprezentativaca BiH u brzom klizanju na takmičenju u Zagrebu

Nihad Bašić, Tarik Omeragić, Samra Selimbegović, Mak Krstići Ilan Krstić, reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), uz punu podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, nastupili su 17. i 18. novembra na međunarodnom takmičenju Alpe Adria Trophy u Zagrebu.

Nihad, Tarik, Samra i Mak imali su izvanredan nastup i svi su ispunili normu definisanu pravilima Međunarodne klizačke unije (ISU). Nihad je obezbijedio nastup u seniorskoj konkurenciji na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, koja se održavaju u Moskvi i Seulu, a Tarik, Samra i Mak će nastupiti u juniorskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu, koji se održava u Sofiji.

Pored norme, naši reprezentativci su osvojili i 5 medalja (4 srebrne i jednu bronzanu). Nihad i Tarik bili su srebrni, a Samra je osvojila bronzu u pojedinačnoj konkurenciji i srebro u ženskoj štafeti. Naš najmlađi predstavnik, Ilan Krstić, je osvojio srebrenu medalju u muškoj štafeti. U pojednačnoj konkurenciji Mak i Ilan Krstić su zauzeli peto mjesto.

„Iako naši reprezentativci u Sarajevu treniraju na betonu i bez leda od februara ove godine, a njihova konkurencija ima maksimalnu podršku svojih država i ledenu plohu na raspolaganju tokom cijele godine, ovaj izvanredan rezultat naših brzoklizača i plasman za nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima predstavlja pravi sportski podvig“, kaže Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH za portal Novasloboda.ba.

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano