19. Juna 2019.

Jagodić: Prije septembarskog okupljanja želim provjeriti još neke igrače

naslovna

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se 11. avgusta u Vogošći. Izabranici Vlade Jagodića dan kasnije će odigrat kontrolni susret s juniorskom reprezentacijom BiH, koja se priprema za predstojeći kvalifikacioni ciklus u oktobru.

U izjavi za Agenciju FENA, Jagodić je naglasio da za to okupljanje nije uputio pozive igračima koji će nastupati za juniorsku (U19) reprezentaciju, te da se nada da će se pozivu odazvati igrači koje do sada nije imao priliku vidjeti.

„Koristim priliku da pozovem igrače koje nisam vidio do sada. Ovo je zadnja šansa da prije septembarskog okupljanja provjerimo nekoliko fudbalera iz inostranih ekipa. Nadam se da će se uspjeti odazvati, jer termin okupljanja nije zvanični UEFA-in termin“, rekao je Jagodić.

Selektor mladih bh. fudbalera ističe da se najviše nada da će se pozivu odazvati igrač grčkog prvaka Olympiakosa Boban Lazić, jer na septembarsko okupljanje, uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ne namjerava pozvati fudbalere, koje nije mogao prethodno provjeriti.

„U kvalifikacijskim utakmicama u septembru protiv Austrije i Mađarske krenućemo s provjerenim snagama, s najboljim mogućim timom. Neću zvati igrače koje nisam vidio na ranijim okupljanjima“, zaključio je selektor BiH.

Definitivan spisak igrača za okupljanje 11. avgusta Jagodić će objaviti sutra. Utakmicu protiv juniorske reprezentacije igrat će 12. avgusta u 17 sati.

Kvalifikacionu utakmicu u gostima protiv Austrije mlada reprezentacija BiH igraće 5. septembra, dok je utakmica protiv Mađarske zakazana za 8. septembar.
(Fena

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano