23. Maja 2019.

Javna tribina „Kvalitet obrazovanja u BiH“

53062460_1714671031966802_3698923154979160064_n

Cilj tribine je podstaći mlade, pogotovo studente i srednjoškolce, ali i cjelokupnu akademsku zajednicu na širu javnu raspravu, s obzirom da je obrazovanje osnovi stub svakog društva.

Na javnu tribinu pozvani su: Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Rektorat Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Rektorat Sveučilišta u Mostaru, te dvije krovne studentske organizacije – Studentski zbor Sveučilišta i Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Govornici na javnoj tribini biće: prof. dr. Elvira Dilberović, ministrica obrazovanja i nauke FBiH, Azemina Gubeljić u ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, Alim Abazović u ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te predsjednici studentskih organizacija Sveučilišta i Univerziteta – Marijan Tustonja i Džani Pajić.

Svi prisutni imaće priliku i postavljati pitanja govornicima na javnoj tribini.

Vijeće mladih Grada Mostara poziva sve zainteresovane na ovu javnu tribinu, uz napomenu da je ovo samo jedan u nizu projekata i aktivnosti Vijeća mladih usmjerenih ka poboljšanju položaja mladih u Mostaru i cjelokupnoj zajednici.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano