16. Juna 2019.

Jedan učenik ubijen, osam ranjeno u pucnjavi u školi u Coloradu

190507-stem-school-shooting-children-ew-501p_d570b4bdbb30c732a585aef1c5319c8e.fit-560w

U pucnjavi koja se dogodila u utorak popodne u srednjoj školi STEM Ranch u Coloradu ubijen je jedan učenik, dok ih je osmoro ranjeno i prebačeno u lokalne bolnice. Nekoliko njih je u kritičnom stanju, a najmlađa žrtva ima 15 godina, javio je CNN.

Dvoje osumnjičenih uhapšeno je odmah poslije pucnjave u školi koju pohađa oko 1.850 učenika, kazao je šerif Douglas okruga Tony Spurlock.

Ranije je isti izvor potvrdio da je jedan od osumnjičenih maloljetni muškarac, a jedan od osumnjičenih identifikovan je kao osamnaestogodišnji Devon, ali vlasti nemaju namjeru još objaviti fotografije zbog istrage koja je u toku.

Međutim, Spurlock je kazao kako se vjeruje da su osumnjičeni učenici ove škole.

Incident je potresao okrug u kome je nedavno obilježena 20. godišnjica pucnjave u srednjoj školu Columbine, udaljenoj oko sedam milja od STEM škole.

“Ovo je tragičan događaj”, naglasio je Spurlock, dodajući da je to nešto što niko ne želi da se desi u njegovoj zajednici.

Pucnjava je počela nešto iza dva sata popodne u utorak. Osumnjičeni su ušli u školu i napali učenike koji su bili u dvije različite učionice, a gotovo istog trena o događaju je obaviještena policija.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano