25. Juna 2019.

Jedinstven studijski program „Studij turizma“ u Mostaru upisuje svoju drugu generaciju studenata

20180629_212706_0001

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru u akademskoj 2018/2019. godini upisuje drugu generaciju studenata zajedničkog studijskog programa “Studij turizma”.

Konkurs za upis nove generacije na Studij turizma otvoren je do 06.07.2018.godine.

Univerzitetski studijski program iz oblasti turizma realizuje se kao studij prvog ciklusa u trajanju od tri godine (šest semestara) sa ukupnim opterećenjem od 180 ECTS bodova.

Na studiju je organizovana nastava, koja će omogućiti studentima sticanje zvanja bachelora menadžmenta u turizmu, a do pokretanja ovog studijskog programa došlo je usljed zajedničkog djelovanja četiri organizacione jedinice Univerziteta “Dzemal Bijedić” u Mostaru, i to Ekonomskog fakulteta, Fakulteta humanističkih nauka, Nastavničkog i Agromediteranskog fakulteta.

Težište izučavanja je prvensteno na predmetima iz ekonomske oblasti (menadžment, marketing, modeli poslovnog odlučivanja, menadžment ljudskih reusrsa, projektni menadžment), pored kojih studenti, takođe, imaju priliku usvajati znanja i iz oblasti kulturne  istorije, turistističke geografije, posredništva u turizmu, oblasti agroturizma i agroturističkih potencijala, zdravstvenog turizma itd. Takođe, treba naglasiti da je studentima kroz Studij turizma pružena prilika izučavanja dva strana jezika (engleski i njemački jezik) u formi obaveznih predmeta kroz cijeli  proces trogodišnjeg studiranja.

Program je namijenjen profilisanju stručnih kadrova u oblasti turizma,  kako onima koji se već bave određenim aktivnostima u okviru pomenute oblasti (u svrhu dodatnog usavršavanja i formalne edukacije), tako i onima koji imaju namjeru svoju buduću karijeru graditi u ovoj perspektivnoj privrednoj grani.

Studenti koji uspješno okončaju studij će biti osposobljeni za rad u hotelima, hostelima, turističkim naseljima, kao i svim ostalim ugostiteljskim objektima, zatim putničkim agencijama i turoperatorima, turističkim zajednicama, turističkim uredima, turističkim informativnim centrima, državnim i drugim javnim institucijama nadležnim za turizam, preduzećima i drugim subjektima vezanim za poslovanje u okviru specifičnih oblika turizma (sportski centri, kongresni centri, organizacija naučnih, privrednih, vjerskih, sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, vinske ceste, ruralni turizam, avanturistički trizam, hotelijerski menadzment…), itd.

Radi se o jedinstvenom studijskom programu, čiji kvalitet, između ostalog, potvrđuje i multidisciplinarnost studija, te značajan broj eminentnih stručnjaka iz akademskog, realnog i nevaldinog sektora, koji su svojim djelovanjem podržali rad Studija.

Osnovne informacije:

  1. Naziv studija: Studij turizma
  1. Nivo: prvi ciklus studija
  2. Model: prvi ciklus studija u trajanju od tri godine
  3. Broj ECTS bodova: 180 ECTS
  4. Vrsta studija: akademske studije
  5. Zvanje: bachelor menadžmenta u turizmu
  6. Oblast obrazovanja: turizam, poslovna ekonomija, menadžment
  1. Način izvođenja: redovne i vanredne studije, u sjedištu, u trajanju od šest semestara.

Cijena školarine je 1.800 KM, s tim da je plaćanje omogućeno u čak četiri rate.

Detaljnije o realizovanim  aktivnostima u protekloj akademskoj godini, kao i ostale relevantne informacije, moguće je pronaći na zvaničnim stranicama i društvenim mrežama Studija turizma.

www.efmo.ba

https://www.facebook.com/pg/studij.turizma/reviews/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/studij_turizma/

Kontaktirati možete i na sljedeće brojeve telefona:

036/514-912 (Studentska sluzba)
036/514-928 (Voditeljica Studija)

te  putem e-mail adrese:

Studij.turizma@unmo.ba

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano