23. Maja 2019.

Još dva dana za prijavu na književni festival "Mladi pjesnici protiv ovisnosti"

images

Preostala su još dva dana za prijavu na festival ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’, te su svi učenici mostarskih osnovnih škola koji to žele pozvani da napišu po jednu pjesmu (ili više njih) i pošalju svoje radove.

SPKD Prosvjeta Mostar raspisala je književni konkurs za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki. Konkurs je otvoren do 16. novembra.

Na književnom konkursu mogu učestvovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara. Orgnizatori se nadaju da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija, ohrabriti učenike na slanje svojih radova u što većem broju.

Najbolji radovi pristigli na konkurs biće nagrađeni, a učesnici će imati priliku učestvovati na festivalu ‘’Mladi pjesnici protiv ovisnosti’’. Dodjela nagrada najboljima održaće se na finalnoj večeri festivala.

Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca, koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.

Projekat ”Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i educirati ih o toj društvenoj pošasti.

Način prijave na konkurs:

Svoje radove (najviše tri) dostaviti do 16.11.2018. godine na adresu:
SPKD Prosvjeta Mostar,
Maršala Tita 178,
88000 Mostar
Bosna I Hercegovina

ili putem e-maila na: prosvjetamo@gmail.com

(NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano