24. Juna 2019.

Kandidati za Oscara: Šanse kao muškarac, ali i kao žena

pr-kelly-mantle

Reality zvijezda Kelly Mantle mogao bi 24 januara dobiti nominaciju za Oscara za najbolju sporednu ulogu, kako u kategoriji za muške, tako i za ženske aktere.

Mantle glumi u komediji „Confesions of a Womanizer“ jednu travestit prostitutku i službeno je od strane režisera i producenta Miguel Alija predložen Oscar akademiji za nominaciju. Ali tu se pokazala kompliciranost postojećih pravila. Da li kao glumac, ili kao glumica? Nešto slično se do sada nije nikada desilo u istoriji dodjele Oscara. A kako je Akademija potvrdila, Mantle će biti tretiran u obje kategorije. Mantle inače sebe definiše kao „genderfluid“, dakle, ni tamo ni vamo, pliva između oba pola.

Prema aktuelnim pravilima, Mantle može biti nominovan samo u jednoj kategoriji, ali stručnjaci ga inače vide kao autsajdera. A kako je to izjavio režiser Miguel Ali, ovdje se u svakom slučaju radi samo o tome da slične osobe dobiju više pažnje u javnosti.

Mantle se na facebooku izjasnio kako se osjeća veoma počastvovan. Inače je postao poznat 2014. godine, kao kandidat u TV showu „Ru Pauls Drag Race“, u kojem je tražen najveći travestit Amerike. Tamo je od 14 finalista zauzeo posljednje mjesto.

(izvor:spiegel)

 

Lj.G.

(novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano