23. Maja 2019.

Kineski sud osudio na smrt napadača nožem u obdaništu

resized_bf693-c90fc970chinakindergartenattack

Sud u južnoj Kini osudio je na smrt muškarca. koji je ranio 12 djece u napadu nožem u obdaništu, javila je u ponedeljak kineska državna televizija.

Nasilni zločini rijetkost su u Kini, ali je posljednjih godina zabilježen niz napada noževima i sjekirama, od kojih su mnogi imali za cilj djecu.

Kineska Centralna televizija (CCTV) navodi da je u januaru 2017. godine Qin Pengan izbo nožem za povrće djecu u obdaništu. Nijedno djete nije podleglo ranama.

Lokalni sud u gradu Pingxiang u južnoj kineskoj pokrajini Guangxi osudio je Qina na smrt, a presuda je izrečena u petak, nakon što ju je odobrio Vrhovni Narodni sud Kine, prenosi CCTV.

Uprkos naporima na smanjenju broja pogubljenja u svakoj godini, Kina još izvodi više egzekucija od bilo koje druge zemlje u svijetu, sudeći po procjenama grupa za ljudska prava.

Vrhovni Narodni sud u decembru je iznio neuobičajenu odbranu smrtne kazne, navodeći da Kina ne bi trebala ukinuti taj sistem iz straha od bijesa javnosti koja većinom odobrava takav sistem kažnjavanja, prenosi Reuters.

(Fena)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano