26. Maja 2019.

Klizačica Arijana Tirak ide na pripreme u Austriju

ide

Arijana Tirak, reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, krajem ovog mjeseca, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlazi na pripreme u Gmunden (Austrija), gdje će pod rukovodstvom svog trenera Ursule Koll raditi na ledu sa ciljem usavršavanja i poboljšanja tehničkih elemenata i koerografije neophodnih za osvajanje tehniičkih bodova koji će joj osigurati nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Pored ovih takmičenja na najvišem nivou, Arijana će nastupiti i na međunarodnom Challenge kupu, koji će se održati u Holandiji.

Polovinom jula naša reprezentativka nastavlja pripreme u Val Gardeni (Italija), gdje će trenirati sa jednim od najboljih trenera Zsoltom Kerekesom iz Mađarske. Nakon Italije, Arijana odlazi u Mađarsku na završne pripreme.

Ovako intenzivne i nešto duže ljetne pripreme planirane su zbog pauze poslije operacije koljena, kako bi se vratila u formu i uspješno se pripremila za planirane nastupe na međunarodnim takmičenjima.

„Arijana polako ulazi u očekivanu formu. Ove klizačke sezone, Savez od nje očekuje da nastavi sa profesionalnim radom i nastupima kako bi osvojila dovoljan broj bodova i poboljšala svoju poziciju na svjetskoj rang listi“, rekao je Zikrija Đonko, predsjednik Saveza klizačkih sportova BiH za portal Novasloboda.ba

E. R.
(Novasloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano