24. Juna 2019.

Klub Bošnjaka u Skupštini HNK-a: Nije postojao nijedan razlog za neodržavanje sjednice

hnk

Klub poslanika Bošnjaka u Skupštini HNK smatra da danas nije postojao niti jedan razlog za neodržavanje sjednice Skupštine HNK i nedopustivim smatra nedolazak i uslovljavanje održavanja redovne sjednice Skupštine HNK od strane Kluba poslanika Hrvata, anvodi se u saopštenju.

Iz Kluba Bošnjaka podsjećaju da je dnevni red za današnju sjednicu Skupštine usvojen jednoglasno na Kolegiju, kome su prisustvovali i predstavnici Kluba poslanika Hrvata.

Klub Bošnjaka poziva Vladu HNK da u okviru svojih mogućnosti pomogne rad Centra u Salakovcu, gdje su smješteni migranti.

„Osuđujemo postupak nezakonito imenovanog komesara Ilije Lasića i drugih policijskih službenika od 18.maja i očiglednu zloupotrebu Uprave policije MUP-a HNK, te podržavamo nastojanja istražnih organa na utvrđivanju odgovornosti. Pozivamo Vladu HNK da postupi po presudi Kantonalnog suda, kojom je utvrđeno nezakonito imenovanje komesara i da dovede u zakonske okvire rad Uprave policije MUP-a HNK-a. Pozivamo Opštinski sud Mostar da nakon duže od šest mjeseci odugovlačenja, konačno postupi po prijedlogu za prinudno izvršenje pravosnažne presude Kantonalnog suda. Smatramo da posljednje aktivnosti Kluba poslanika Hrvata za cilj imaju relativiziranje i skretanje pažnje sa postupka Ilije Lasića od 18. maja godine, te pozivamo i njih i predstavnike drugih političkih partija da bespotrebno ne unose nemir među stanovništvo HNK-a i da unesrećene migrante ne koriste u političke svrhe2, ističe se na kraju saopštenja Kluba Bošnjaka, koji pozivaju  Klub poslanika Hrvata da ne blokiraju rad najvišeg zakonodavnog organa u HNK-a, kako bi se omogućio redovan rad Skupštine, što je u interesu svih građana HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

 

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano