25. Juna 2019.

Književna veče Saše Stojanovića u Ćorovića kući

sasa stojanovic

Kontroverzni književnik i pisac, koga su kritičari prozvali jednom od najinteresantnijih i najintrigantnijih pojava u književnosti regiona, Saša Stojanović, u subotu, 15. septembra, gostuje u Mostaru. Književna veče sa višestruko nagrađivanim romanopiscem održaće se s početkom u 19 sati, u Ćorovića kući. Gostovanje se održava u organizaciji SPKD Prosvjeta, Mostar.

Djela Saše Stojanovića višestruko nagrađivanog autora iz Leskovca, prevedena su na brojne svjetske jezike. Urednik je časopisa Think Tank i direktor Festivala književnosti „Think Tank Town“. Član Češkog PEN kluba.

U bogatoj biografiji ove zanimljive ličnosti, danas književnika prepoznatljivog po britkom energičnom stilu, stoje brojna zanimanja. Od uličnog svirača i vlasnika fabrike prezervativa do oštrog kritičara društveno-političkih pojava i uspješnog privrednika.

O Saši Stojanoviću

Saša Stojanović je autor romana: Krvoslednici („Filip Višnjić“, Beograd, 2003), Manchester City Blues („Filip Višnjić“, Beograd, 2006), Var („Filip Višnjić“,Beograd, 2008; „Albatros plus“, Beograd, 2009. godine;„Zalihica“,Sarajevo, 2012, „Festival književnosti „Think Tank Town“, Leskovac/“Albatros Plus“, Beograd, 2018), Poslednji dan Boga Saturna („Albatros plus“, Beograd, 2013, drugo izdanje 2014), Put za Jerihon („Albatros Plus“, Beograd, 2015).  Roman Var je 2011. godine objavljen na češkom jeziku (preveo Jan Doležal, „Dauphin“, Prag, Bronzana medalja „Jozef Jungman“ za prevod godine u Češkoj), 2013.godine preveden je i na poljski (Agnješka Žuhovska – Arent, izdavač: „Sarem“, London), a 2015. godine doživeo je i svoje italijansko izdanje (prevela Anita Vuco, „Enssemble Edizioni“, Rim); u toku su prevodi na engleski, španski, ruski, slovenački i makedonski jezik.

Objavio je knjige pripovijedaka Tačke topljenja („Albatros plus“, 2011.) i  Priče o kraju (Autorsko izdanje/“Albatros Plus, 2016)., kao i zbirku kolumni Svežnjevi i sužnjevi, objavljivanih u listu Danas (Festival književnosti „Think Tank Town“, Leskovac i „Službeni glasnik“, Beograd, 2012.).

Urednik je časopisa Think Tank i direktor Festivala književnosti „Think Tank Town“.

Član Češkog PEN kluba.

 (NovaSloboda.ba)

 

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano