24. Marta 2019.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo: Karamatićeve laži i podmetanja

Diana Zelenika

Koalicija Hrvatsko zajedništvo oštro reaguje na jučerašnju izjavu predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), člana Koalicije predvođene HDZ-om BiH, i poslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marija Karamatića, koji je, gostujući u emisiji Novi dan televizije N1 izjavio kako Hrvati u BiH za predstojeće parlamentarne izbore imaju samo jednoga kandidata, a to je Dragan Čović: „Što se tiče hrvatskoga člana Predsjedništva, mi imamo trenutno neka četiri bošnjačka kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva i jednoga hrvatskoga i ono u što sam ja uvjeren apsolutno ja da će gospodin Dragan Čović dominantno dobiti izbore za hrvatskoga člana unutar hrvatskoga biračkog kurpusa, međutim hoće li to biti dovoljno, to neće odlučivati Hrvati“.

„Evo još jednomiz usta Marija Karamatića izlaze laži i obmane, kojima je jedina svrha zbuniti i ovako zbunjeni hrvatski narod, koji ‘se od blagostanja pod ovom vlašću ušutio i jedva od miline diše’, da parafraziramo velikoga Petra Kočića.

Ako je i od Marija Karamatića, koji zna često ‘mlatiti ko Maksim po diviziji’, ipak je previše i ova njegova izjava nije ni malo bezazlena, kako se na prvi pogled čini. Otkuda ovom rudarskom tehničaru pravo govoriti o tome ko je čiji kandidat ili mu je to šapnuo njegov šef Krešimir Beljak, po čije mišljenje, općenito o Hrvatima, pa i o onima koji žive preko granice, često zna otići i do „belega Zagreba grada“. Sukladno svom zanimanju, Karamatić zna često rovati po terenu koji dobro ne poznaje, ali i bezobzirno vrijeđati sve one koji ne misle kao on, jer BiH bi, zaboga, trebalo izgraditi po njegovoj mjeri! I ko to se ima pravo zvati Hrvatom ako od njega nije dobio ‘certifikat’?

Hrvatsko zajedništvo želi istaćikako je kandidatkinja HDZ-a 1990 dr. Diana Zelenika Hrvatica koju će hrvatski narod, ali i svi drugi koji žele nove i bolje odnose u BiH, izabrati kao jedinu ženu kandidatkinju za ovu dužnost. Vjerovatno su se neki uplašili kako bi im ona mogla pomrsiti račune, pa su pribjegli lažima i obmanama za koje ne očekujemo kako neće biti ni prve ni zadnje u ovo predizborno vrijeme.

O tome ko će i za koga glasati, znaće se nakon izbora, ali ni sada baš puno toga nije sakriveno, jer ovaj narod zna prepoznati tako potrtebnu promjenu, ali i stvarnu borbu za njegovo dobro od borbe za nečije lične interese“, stoji u saopštennju Koalicije Hratsko zajedništvo.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano