23. Aprila 2019.

Kolaps saobraćaja u Jablanici rezultat javašluka i nerada nadležnih službi

snijeg

Klub SDP BiH u Skupštini HNK-a smatra da je  ponovljeni kolaps saobraćaja u Jablanici najviše rezultat javašluka i neorganizacije nadležnih službi, a ne snijega ,koji u drugim sredinama i tri puta veći ne napravi ni slične probleme. Očigledno je mito i korupcija po ko zna koji put došla na naplatu građanima ove zemlje koji su se 10 sati smrzavali u koloni, rizikujući svoje i živote vlastite djece. Izgubljen je jedan ljudski život, a tragedija je mogla biti i veća uzimajući u obzir kako je sve haotično izgledalo i koliko je sistem zakazao, stoji u današnjem saopštenju KO SDP HNK-a.

„Želimo se ovim putem zahvaliti policijskim službenicima, koji su dan i noć pokušavali koliko-toliko osiguravati dionicu, sprečavajući da sve navedeno preraste u paniku i haos nesagledivih razmjera..

Posebno hvala udruženjima i pojedincima, koji su, po ko zna koji put, pokazali ogromno srce solidarnosti i ponovo dokazali da su bolje organizovani od očigledno preplaćenog sistema.

S obzirom da se svaki manji snijeg na ovoj relaciji pretvori u životno rizičnu avanturu naših građana, tražimo hitno zasjedanje Skupstine HNK-a gdje očekujemo da nadležni dostave detaljnu informaciju kako bismo osigurali da se ovakva situacija više nikad ne ponovi. Očekujemo da se predoče ugovori o održavanju i da jasno vidimo ko je nadležan i koje su mu bile obaveze.

Na kraju, načelnika Jablanice molimo da jednom u žvotu preuzme odgovornost za neki posao, jer je već predugo preplaćeni licemjer kome je uvijek neko drugi kriv. Dosta je više prepucavanja i prebacivanje lopte nadležnosti između nivoa vlasti i igranja ljudskim životima kao da su lutke.

Sistem je u cjelosti dužan osigurati ono što u Jablanici već godinama nije u stanju i za ovo što smo juče ponovo doživjeli neko mora snositi odgovornost“, navodi se u saopštenju KO SDP-a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)

Podijeli...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
happy wheels game

Oznake

Povezano